"Oppspilt" Medieoppslag og diskusjoner om hva dataspill egentlig gjør med oss (spesielt yngre spillere) blir ofte veldig sorthvitt mellom dem som tror man blir et aggressivt og ødelagt menneske og dem som insisterer på at påvirkningen (spesielt i negativ retning) bare er vrøvl og skremsel. Sannheten er sjelden sorthvitt, veldig ofte grå. Men grå trenger ikke bety kjedelig. Dette var et forsøk på å nyansere debatten litt ved å både ta en prat med noen av de unge spillerne og forskerne som ofte opplever at konklusjonene deres vris ut av alle proporsjoner både av media og interessegrupper på begge sider av spekteret. (Dagbladet Magasinet)

"Oppspilt"

Medieoppslag og diskusjoner om hva dataspill egentlig gjør med oss (spesielt yngre spillere) blir ofte veldig sorthvitt mellom dem som tror man blir et aggressivt og ødelagt menneske og dem som insisterer på at påvirkningen (spesielt i negativ retning) bare er vrøvl og skremsel.

Sannheten er sjelden sorthvitt, veldig ofte grå. Men grå trenger ikke bety kjedelig.

Dette var et forsøk på å nyansere debatten litt ved å både ta en prat med noen av de unge spillerne og forskerne som ofte opplever at konklusjonene deres vris ut av alle proporsjoner både av media og interessegrupper på begge sider av spekteret. (Dagbladet Magasinet)

"I faderens navn" Vekkelsespredikanten som var Norges kanskje første rocker. Å møte dem som vokste opp med ham som far, med alt det medførte av både glade og tunge stunder, gjorde veldig inntrykk. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"I faderens navn"

Vekkelsespredikanten som var Norges kanskje første rocker. Å møte dem som vokste opp med ham som far, med alt det medførte av både glade og tunge stunder, gjorde veldig inntrykk. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"Hvor lenge lever kongen?" Det spanske monarkiet fikk alvorlige problemer da kong Juan Carlos dro på elefantjakt og datteren Cristina ble innblandet i korrupsjon, begge midt under finanskrisa. Hva skal til for at de europeiske kongehusene faller? Spoiler: Mye. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"Hvor lenge lever kongen?"

Det spanske monarkiet fikk alvorlige problemer da kong Juan Carlos dro på elefantjakt og datteren Cristina ble innblandet i korrupsjon, begge midt under finanskrisa. Hva skal til for at de europeiske kongehusene faller? Spoiler: Mye. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"Blodfylla" En natt ute i Oslo, Bergen og Trondheim. Mye blod. Et dødsfall. (Dagbladet FREDAG)

"Blodfylla"

En natt ute i Oslo, Bergen og Trondheim. Mye blod. Et dødsfall. (Dagbladet FREDAG)

"Et lite problem" Et forsøk på å forstå hva all kranglingen om flått og borrelia egentlig dreier seg om endte med å ta opp 12 sider. Vi ble litt klokere til slutt. (Dagbladet Magasinet)

"Et lite problem"

Et forsøk på å forstå hva all kranglingen om flått og borrelia egentlig dreier seg om endte med å ta opp 12 sider. Vi ble litt klokere til slutt. (Dagbladet Magasinet)

"Framtidsbølgen" En 18 siders hovedsak splitta opp i 39 små og store artikler som blant annet ga meg en unnskyldning til å besøke trivelige Bertolt Meyer i Zürich (mannen med verdens mest avanserte robothånd) og telefonintervjue den særdeles inspirerende Dickson Despommier om vertikale bondegårder. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"Framtidsbølgen"

En 18 siders hovedsak splitta opp i 39 små og store artikler som blant annet ga meg en unnskyldning til å besøke trivelige Bertolt Meyer i Zürich (mannen med verdens mest avanserte robothånd) og telefonintervjue den særdeles inspirerende Dickson Despommier om vertikale bondegårder. Bak betalingsvegg. (Dagbladet Magasinet)

"Barkoden" Tony Conigliaro har et eget laboratorium for å lage drinkingredienser til baren sin. Som om drinkmiksing ikke var vanskelig nok fra før av. (Dagbladet Magasinet)

"Barkoden"

Tony Conigliaro har et eget laboratorium for å lage drinkingredienser til baren sin. Som om drinkmiksing ikke var vanskelig nok fra før av. (Dagbladet Magasinet)

"De usynlige" Ansikt til ansikt er Anonymous stort sett en trivelig gjeng. Det er bak nettet og maskene at trøbbelet starter. (Dagbladet FREDAG)

"De usynlige"

Ansikt til ansikt er Anonymous stort sett en trivelig gjeng. Det er bak nettet og maskene at trøbbelet starter. (Dagbladet FREDAG)

"Festung Furulund" I 1943 tok nazistene over et helt nabolag på Oslos beste vestkant. Det var en sterk opplevelse å få historien fortalt av dem som faktisk levde den. (Dagbladet Magasinet)

"Festung Furulund"

I 1943 tok nazistene over et helt nabolag på Oslos beste vestkant. Det var en sterk opplevelse å få historien fortalt av dem som faktisk levde den. (Dagbladet Magasinet)

"Aerodynamisk" Roundtable-intervjuer er ikke alltid like gøye. Fire journalister skal dele en halvtime, og belgierne fra den klassiske rockeradioen bruker spørsmålene sine på ting de kunne ha funnet på Wikipedia i stedet. En temmelig middels prat var egentlig over da jeg klarte å snike inn ett siste spørsmål: "Skal du ut i verdensrommet?" Takk skarru ha, Steven Tyler. (Dagbladet Magasinet)

"Aerodynamisk"

Roundtable-intervjuer er ikke alltid like gøye. Fire journalister skal dele en halvtime, og belgierne fra den klassiske rockeradioen bruker spørsmålene sine på ting de kunne ha funnet på Wikipedia i stedet. En temmelig middels prat var egentlig over da jeg klarte å snike inn ett siste spørsmål: "Skal du ut i verdensrommet?" Takk skarru ha, Steven Tyler. (Dagbladet Magasinet)

"Mysteriet Piffi" "Finn ut av piffikrydderets historie". Det hørtes forsåvidt ut som grei skuring, men det viste seg kjapt at historien bak et av våre mest omstridte kryddere faktisk var forsvunnet fra jordens overflate. En av de merkeligere graverundene jeg har hatt, som blant annet inkluderte en historieleksjon fra Morten Abel og et lang ringerunde hvor jeg forsøkte å snakke svensk med skåninger så godt jeg klarte. Ligger bak betalingsvegg, men første uke er gratis. (Dagbladet Magasinet)

"Mysteriet Piffi"

"Finn ut av piffikrydderets historie". Det hørtes forsåvidt ut som grei skuring, men det viste seg kjapt at historien bak et av våre mest omstridte kryddere faktisk var forsvunnet fra jordens overflate. En av de merkeligere graverundene jeg har hatt, som blant annet inkluderte en historieleksjon fra Morten Abel og et lang ringerunde hvor jeg forsøkte å snakke svensk med skåninger så godt jeg klarte. Ligger bak betalingsvegg, men første uke er gratis. (Dagbladet Magasinet)

"Twitterbakrusen" Jeg prøver å være på Twitter. I blant er det til og med gøy, men jeg må nok innse at jeg for det meste er en av dem som var flinkere på sosiale medier før de het sosiale medier. For andre er derimot Twitter det samme som digital heroin. (Dagbladet Magasinet)

"Twitterbakrusen"

Jeg prøver å være på Twitter. I blant er det til og med gøy, men jeg må nok innse at jeg for det meste er en av dem som var flinkere på sosiale medier før de het sosiale medier. For andre er derimot Twitter det samme som digital heroin. (Dagbladet Magasinet)

"Sjøstjernen" Et av de sjeldne oppdragene man blir sendt ut på som faktisk føles mer som en ferie enn jobb. Behagelig cruise, behagelig mat, behagelig mann. (Dagbladet Magasinet)

"Sjøstjernen"

Et av de sjeldne oppdragene man blir sendt ut på som faktisk føles mer som en ferie enn jobb. Behagelig cruise, behagelig mat, behagelig mann. (Dagbladet Magasinet)

"Snakkis - Steven Van Zandt" Jeg vet ikke om det å være den som introduserte Little Steven til uttrykket "norgesvenn" (seriøst, hadde han aldri hørt det før?) er noe å være stolt av, men jeg har i hvert fall gjort det. (Dagbladet FREDAG)

"Snakkis - Steven Van Zandt"

Jeg vet ikke om det å være den som introduserte Little Steven til uttrykket "norgesvenn" (seriøst, hadde han aldri hørt det før?) er noe å være stolt av, men jeg har i hvert fall gjort det. (Dagbladet FREDAG)