En passe mengde Martin Bergesen
Ord for Comoyo Filter

Ordremsa

Lave ambisjoner

Reach for the stars

Reach for the stars

I blant er jeg og kone dumme og bestiller fra Peppes eller Chili eller noe fordi vi ganske enkelt har glemt hvor lavt de kan la en pizza synke og likevel kreve 3-400 kroner for jobben. I blant er vi enda dummere og kjøper pizza lokalt. Sist fra Bislett Kebab, som ikke bare holder til på Bislett.

I de deigete dvaske bunners land er den tungeløse mannen konge. Jeg er rimelig sikker på at biffen i pizzaen deres egentlig var lever. Altså, biff og lever kan være ganske like utseendemessig i stekt tilstand, men selv om noen skulle ha forbyttet dem er det utrolig merkelig. Hvilke pizzasteder er det som har lever i arsenalet sitt i utgangspunktet?

Uansett. Big One har nå bestemt seg for å konkurrere med Peppes og Bislett og alle andre kebabsjappepizzeriaer ved å levere et tilsvarende produkt rett i frysedisken. Vi er alltid dumme nok til å gi sånt en sjans.

Hepp

Hepp

Den er en tjukk jævel, med to stivfrosne beger rømmedressing gjemt i pakken. Vannbad til dressingen, pizza inn i ovnen på pizzastein. Vi må jo i det minste forsøke å gi den et best mulig utgangspunkt.

Laget på samme måte som takeaway. Big One-imperiet er stolte over å endelig ha knekt koden for superpizza, altså.

Laget på samme måte som takeaway. Big One-imperiet er stolte over å endelig ha knekt koden for superpizza, altså.

Det er et gjennomført opplegg, det skal de ha. Tjukk eske som med takeaway, sånn at dama i kassa sier at "denne skal dere vel ikke betale for her?" Vi burde tatt henne på ordet. Til og med prisen (134 spenn) matcher kebabsjappepizzaene som Big One konkurrerer med.

Avgrunnens beist

Avgrunnens beist

Ut av ovnen. Munn mot bunn og ost og kjøtt og tomatsaus. Den litt slappe deigbiten under osten fordi bunnen er for tjukk og suger til seg fuktighet fra den smakløse sausen som en svamp. Den totale likegyldigheten i fyllet. Rømmedressing over for å skjule smaken av bunnløs eksistensiell angst slaktedyrene som endte på denne deigskiva må ha følt før safta ble tappa ut av dem.

Det er bare å gratulere. Big One Take Away lever opp til ambisjonene om å kopiere pizzeriaene i nabolaget vårt. Nest etter den jævlige "hjemmelagde" grandisen er dette den aller, aller dummeste stykket deig som har blitt solgt i en frysedisk på lenge.

Martin BergesenComment