"Joakim vil lage spill" Jeg liker dette bildet. Kreativt arbeid er sjelden særlig glamorøst, og fotograf Lars Myhren Holand er rett mann til å fange opp essensen av prøvelsene man må gjennom for å lage et dataspill. (Dagbladet FREDAG)

"Joakim vil lage spill"

Jeg liker dette bildet. Kreativt arbeid er sjelden særlig glamorøst, og fotograf Lars Myhren Holand er rett mann til å fange opp essensen av prøvelsene man må gjennom for å lage et dataspill. (Dagbladet FREDAG)

Hvor blir det av "Twilight"-spillet? Ikke sånn å forstå at jeg har spesielt lyst på et "Twilight"-spill, men det er jo litt pussig at ingen har forsøkt? (PressFire.no)

Hvor blir det av "Twilight"-spillet?

Ikke sånn å forstå at jeg har spesielt lyst på et "Twilight"-spill, men det er jo litt pussig at ingen har forsøkt? (PressFire.no)

- Dette er helt enkelt Rapture fra "Bioshock" gjort virkelig Flere år etter at jeg skrev om det interaktive teaterkompaniet Punchdrunk fikk jeg endelig sjansen til å besøke en av oppsetningene deres. (PressFire.no)

- Dette er helt enkelt Rapture fra "Bioshock" gjort virkelig

Flere år etter at jeg skrev om det interaktive teaterkompaniet Punchdrunk fikk jeg endelig sjansen til å besøke en av oppsetningene deres. (PressFire.no)

"Brev fra en desertør" Som spillanmelder må man i blant tråle gjennom noen skikkelige drittspill. Da er det i det minste greit å løse det på noenlunde kreativt vist. (Dagbladet)

"Brev fra en desertør"

Som spillanmelder må man i blant tråle gjennom noen skikkelige drittspill. Da er det i det minste greit å løse det på noenlunde kreativt vist. (Dagbladet)

"Tomt i sandkassa" Jeg var ikke den eneste som ble skuffa da den åpne verdenen i "L.A. Noire" viste seg å være som et hult skall. (Dagbladet FREDAG)

"Tomt i sandkassa"

Jeg var ikke den eneste som ble skuffa da den åpne verdenen i "L.A. Noire" viste seg å være som et hult skall. (Dagbladet FREDAG)

"Spillerskue" I New York har teaterkompaniet Punchdrunk laget en unikt interaktiv teateroppsetning, hvor det føles som å vandre rundt i et spill. (Dagbladet FREDAG)

"Spillerskue"

I New York har teaterkompaniet Punchdrunk laget en unikt interaktiv teateroppsetning, hvor det føles som å vandre rundt i et spill. (Dagbladet FREDAG)

"Det digitale kroppstyranniet" Jeg har ikke akkurat blitt noe lettere siden dette, men jeg har lært meg å leve med slanke alter egoer. (Dagbladet FREDAG)

"Det digitale kroppstyranniet"

Jeg har ikke akkurat blitt noe lettere siden dette, men jeg har lært meg å leve med slanke alter egoer. (Dagbladet FREDAG)

"Obligatorisk pensum" Selv om andelen god spillrelatert litteratur har vokst seg større siden jeg skrev denne saken representerer disse to bøkene fortsatt noe av det beste innenfor feltet. (Dagbladet FREDAG)

"Obligatorisk pensum"

Selv om andelen god spillrelatert litteratur har vokst seg større siden jeg skrev denne saken representerer disse to bøkene fortsatt noe av det beste innenfor feltet. (Dagbladet FREDAG)

"B for best" "Deadly Premonition" er ikke det eneste spillet der ute som forsøker seg på Twin Peaks-stemning, men helt klart det mest interessante. (Dagbladet FREDAG)

"B for best"

"Deadly Premonition" er ikke det eneste spillet der ute som forsøker seg på Twin Peaks-stemning, men helt klart det mest interessante. (Dagbladet FREDAG)

"En byggeprosess" Trenden med spill hvor man går sammen om å skape noe har ikke akkurat blitt mindre i årene etter at jeg skrev denne kommentaren. (Dagbladet)

"En byggeprosess"

Trenden med spill hvor man går sammen om å skape noe har ikke akkurat blitt mindre i årene etter at jeg skrev denne kommentaren. (Dagbladet)

"Når ferieturen skjer fra sofaen" Da jeg og kona mi kom hjem fra bryllupet vårt i Las Vegas hadde vi vært på bryllupsreise gjennom et USA hvor veggene var klistra fulle av reklame for "Fallout: New Vegas". Vi landet midt på dagen i Oslo, døgnville, og jeg trengte noe som kunne holde meg våken. Vi plukka opp spillet på Oslo S og jeg benka meg for å se hvorvidt New Vegas på noen som helst måte kunne speile virkeligheten. (PressFire.no)

"Når ferieturen skjer fra sofaen"

Da jeg og kona mi kom hjem fra bryllupet vårt i Las Vegas hadde vi vært på bryllupsreise gjennom et USA hvor veggene var klistra fulle av reklame for "Fallout: New Vegas". Vi landet midt på dagen i Oslo, døgnville, og jeg trengte noe som kunne holde meg våken. Vi plukka opp spillet på Oslo S og jeg benka meg for å se hvorvidt New Vegas på noen som helst måte kunne speile virkeligheten. (PressFire.no)

"Spillet Ole Brumm ville hata" Vi er vant til å kunne spille gjennom spillene våre flere ganger og velge forskjellige historietråder. Finnes det rom for spill som bare lar deg spilleén eneste gang? (PressFire.no)

"Spillet Ole Brumm ville hata"

Vi er vant til å kunne spille gjennom spillene våre flere ganger og velge forskjellige historietråder. Finnes det rom for spill som bare lar deg spilleén eneste gang? (PressFire.no)

"Hvorfor "Portal 2" er årets spill" Jeg vet ikke om jeg helt klarte å si det jeg ville si med denne teksten, men å høre den National-låta i den spesifikke settingen var uansett et stort lite høydepunkt for meg. (PressFire.no)

"Hvorfor "Portal 2" er årets spill"

Jeg vet ikke om jeg helt klarte å si det jeg ville si med denne teksten, men å høre den National-låta i den spesifikke settingen var uansett et stort lite høydepunkt for meg. (PressFire.no)

"Sorgarbeid" Noen hadde spoila dødsfallet hennes for meg, så det ble aldri til at jeg grein. Men det var nok av andre som gjorde det. (Dagbladet FREDAG)

"Sorgarbeid"

Noen hadde spoila dødsfallet hennes for meg, så det ble aldri til at jeg grein. Men det var nok av andre som gjorde det. (Dagbladet FREDAG)

"Da spillene ble farlige" En gang i tida var "Mortal Kombat" råten som tæret på en generasjon unge sinn. (PressFire.no)

"Da spillene ble farlige"

En gang i tida var "Mortal Kombat" råten som tæret på en generasjon unge sinn. (PressFire.no)

"Pac-Man har kreft!" Hvem skal ta vare på spillhistorien når kretskortene råtner? (PressFire.no)

"Pac-Man har kreft!"

Hvem skal ta vare på spillhistorien når kretskortene råtner? (PressFire.no)

"Gaymers" ...og da «Mass Effect 3» dukka opp kunne Shepard være så homo som bare det. Tilfeldig? Antagelig. Men lell. (Dagbladet FREDAG)

"Gaymers"

...og da «Mass Effect 3» dukka opp kunne Shepard være så homo som bare det. Tilfeldig? Antagelig. Men lell. (Dagbladet FREDAG)

"Med hjertet i håndkontrollen" Sammen med "King of Kong" er "Indie Game: The Movie" antagelig den beste spilldokumentaren så langt. Og for et soundtrack! (PressFire.no)

"Med hjertet i håndkontrollen"

Sammen med "King of Kong" er "Indie Game: The Movie" antagelig den beste spilldokumentaren så langt. Og for et soundtrack! (PressFire.no)

"Sympatisk eventyrer eller blodtørstig sosiopat?" Nathan Drake er en sjarmerende røver - og skyldig i utallige massakrer. Hvor viktig er det at spillenes historier og mekanikker samsvarer? (PressFire.no) 

"Sympatisk eventyrer eller blodtørstig sosiopat?"

Nathan Drake er en sjarmerende røver - og skyldig i utallige massakrer. Hvor viktig er det at spillenes historier og mekanikker samsvarer? (PressFire.no) 

"Himmelfallen" Jeg gjør ikke veldig mange spillanmeldelser i året, tida strekker dessverre ikke helt til. Om jeg først gyver løs på en, er det alltid med håp om å kunne formidle noe mer enn bare en ren kvalitetsvurdering. Jeg har lyst til å fange en bit av spillopplevelsen, den abstrakte følelsen som finnes et sted i rommet mellom meg og maskina. Akkurat her følte jeg at jeg fikk det ganske fint til. (PressFire.no)

"Himmelfallen"

Jeg gjør ikke veldig mange spillanmeldelser i året, tida strekker dessverre ikke helt til. Om jeg først gyver løs på en, er det alltid med håp om å kunne formidle noe mer enn bare en ren kvalitetsvurdering. Jeg har lyst til å fange en bit av spillopplevelsen, den abstrakte følelsen som finnes et sted i rommet mellom meg og maskina. Akkurat her følte jeg at jeg fikk det ganske fint til. (PressFire.no)